چگونه اولین اپلیکیشن موبایل خود را بسازیم؟

چگونه اولین اپلیکیشن موبایل خود را بسازیم؟

در دنیای مدرن امروز تلفن های هوشمند تقریباً بخشی جدا نشدنی از زندگی روزمره ما هستند که با استفاده از آنها میتوانیم با دوستان و خانواده خود ارتباط داشته باشیم , یک دوربین قابل حمل سبک و با کیفیت داشته باشیم که لحظات مهم یا خاطرات خود را ثبت کنیم, یک دستگاه ضبط صدا داشته باشیم و جلسات مهم کاری یا درسی را ضبط کنیم , یک تلویزیون کوچک جیبی داشته باشیم و فیلم های سینمایی یا آموزشی را تماشا کنیم, یک اسپیکر برای گوش دادن به موسیقی یا پادکست داشته باشیم و یا اقدام به مسیر یابی کنیم , از تغییرات آب و هوا با خبر بشیم, کتاب یا روزنامه بخونیم , مکالمه های صوتی یا تصویری داشته باشیم , بازی های کامپیوتری انجام بدیم  و کلی قابلیت های دیگری که تلفن های هوشمند امروزی با استفاده از اپلیکیشن های موجود در اختیار ما میگذارند.

تلفن های هوشمند چگونه کار میکنند؟

تلفن های همراه به خودی خود تنها قطعات الکترونیکی و مدار ها و سنسور هایی هستند که اصلی ترین آنها شامل پردازنده منطقی (CPU) , حافظه دسترسی تصادفی (RAM) , پردازنده گرافیکی (GPU) , فضای ذخیره سازی داده (Disk Storage) هستند.
دقیقا مانند کامپیوتر ها و لپتاپ ها نیز نحوه کارکرد تلفن های هوشمند هم  به همین ترتیب است, تلفن های هوشمند هم نیز دارای چنین قطعاتی برای پردازش و برطرف کردن نیاز های ما و اجرای اپلیکیشن های کوچک یا بزرگ هستند اما در مقیاسی کوچک تر و با تکنولوژی متفاوت تر.
 
آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل
 

نقش اپلیکیشن های موبایل چیست؟

آیا میدانستید بدون اپلیکیشن ها و برنامه ها تلفن های همراه دستگاه هایی غیرقابل استفاده هستند؟ نقش کلیدی برنامه نویسان در پیشرفت تکنولوژی را نباید دست کم گرفت آن هم در شرایطی که عمده اپلیکیشن های موبایل توسط برنامه نویسان مستقل پیاده سازی شده است

 

نقش اپلیکیشن های موبایل در پیشرفت تکنولوژی

برنامه ها و یا اپلیکیشن های موبایلی میتوانند به سه دسته بندی تقسیم بشوند.

- سیستم عامل : شامل برنامه های اولیه ای است که بر روی تلفن های همراه نصب میشود که ارتباط سخت افزار و پردازش را برای برنامه های سیستمی و کاربردی ممکن میکند - سیستم عامل اصلی ترین برنامه یک تلفن هوشمند است که بدون وجود آن تلفن همراه قادر به اجرا کردن اپلیکیشن های سیستمی و کاربردی نیست. که به دو نوع اصلی Android و IOS تقسیم میشوند.

- اپلیکیشن های سیستمی : اپلیکیشن های سیستمی برنامه هایی هستند که بطور پیشفرض روی سیستم عامل نصب شده اند و برای نوع دستگاه مورد نظر توسعه داده شدند مانند: دوربین - تنظیمات دستگاه - مدیریت فایل - ساعت و تاریخ - تماس , پیام و دیگر اپلیکیشن هایی که نیاز اولیه یک تلفن هوشمند هستند که ساخت و توسعه آنها همانند اپلیکیشن های کاربردی است.
- اپلیکیشن های کاربردی : برنامه هایی هستند که شما با استفاده به نیاز خود نصب میکنید مانند : شبکه های اجتماعی , نرم افزار های ادیت عکس و یا ویدیو , نرم افزار های فروشگاهی مثل اپ استور یا فروشگاه های آنلاین, تاکسی های اینترنتی, نرم افزار های بانکی و بازی ها.

  یا نرم افزار هایی که بخشی از کارکرد سیستم را بهبود یا تغییر میدهند مانند : برنامه های سلامت باطری - یا حذف فایل های اظافه - تغییر رابط کاربری , تغییر دسترسی به فایل ها و یا بخش خاصی از سیستم عامل هستند.

انتخاب زبان برنامه نویسی

حال که با دسته بندی های اپلیکیشن های مختلف آشنا شدیم باید از میان زبان‌های برنامه‌نویسی موبایل یک زبان را بستگی به نوع کاربرد خود انتخاب کنیم. درست است انتخاب زبان برنامه نویسی نیز میتواند بستگی به نیاز شما داشته باشد!
 
- اگر شما قصد توسعه اپلیکیشن های موبایلی را دارید میتوانید از زبان هایی مثل: (Java‎‍ ,Kotlin ,JavaScript ,Dart ,Python ,C# ,Swift) استفاده کنید که دارای کتابخانه ها و فریمورک هایی هستند که میتوانند برای هر دو سیستم عامل های Android و IOS استفاده شوند و با استفاده از آنها میتوانید اپلیکیشن خود را با تمام تلفن های هوشمند سازگار و نسخه انحصاری آنرا منتشر کنید.
 
انتخاب زبان برنامه نویسی توسعه اپلیکیشن موبایل
 

محبوبترین فریم ورک های توسعه اپلیکیشن موبایل

از محبوبترین فریم ورک های پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل که شما میتوانید از آنها برای توسعه و ساختن اپلیکیشن موبایل استفاده کنید میتوان به kotlin و react native اشاره کرد ، البته که فریم ورک های بسیار زیادی برای اینکار وجود دارد اما این دو نیز جز محبوبترین ها هستند که هرساله از آنها استفاده میشود برای خلق هزاران اپلیکیشن موبایل.


- همچنین اگر اپلیکیشن شما نیازمند اتصال به اینترنت و دریافت اطلاعات از منبع یا پایگاه داده ای هستید و یا نیاز به ثبت اطلاعات کاربران دارید مانند نام کاربری ,  شماره تلفن , رمز عبور , آدرس... و یا برای کاربران پیامک ارسال کنید و محصول یا خدماتی را به آنان ارائه دهید. نیاز دارید که با نحوه ساخت API ها و برنامه نویسی بک اند آشنا باشید و داده های خود را مدیریت کنید و یا در پایگاه داده مرتبط با اپلیکیشن خود ذخیره کنید.

- طراحی رابط کاربری و تجربه کاربر (UI & UX Design) : یک اپلیکیشن خوب علاوه بر بهینه بودن و کار آمدی باید رابط کاربری زیبا و راحت برای استفاده کاربر داشته باشد و از اصول طراحی و تجربه کاربری پیروی کند.
  با استفاده از انیمیشن ها و جلوه های بصری نیز میتوان به زیبا تر شدن ظاهر اپلیکیشن و راحتی کاربر کمک کرد.
  استفاده از رنگ بندی های سازگار و چشم نواز میتواند تجربه‌ی استفاده کاربر را بهبود ببخشد ومخاطبان زیادی را جذب کند.
 

برای مثال اگر شما قصد توسعه هسته سیستم عامل اندروید را دارید نیازمند یادگیری مباحث زیادی هستید.

- سطح پیچیدگی: برای توسعه سیستم عامل نیازمند درک عمیقی از هسته لینوکس، درایورهای دستگاه، مدیریت حافظه RAM ، شناخت سخت‌افزار های مورد استفاده، شبکه، ساختار فایل سیستم و فرایندهای سیستم عامل و بسیاری از مفاهیم دیگر هستید. که برای توسعه اندروید ضروری است. (زیرا اندروید نیز از هسته اصلی لینوکس توسعه داده شده است و یک توضیع لینوکس است.)
  این در حالی است که توسعه اپلیکیشن بیشتر بر روی رابط کاربری و تجربه کاربر و منطق یا کاربرد برنامه و ارتباط با API های سیستم عامل تمرکز دارد.
 
- موارد مورد نیاز : دانش استفاده از ابزارهای توسعه تخصصی و دانش عمیقی از معماری سیستم‌های کامپیوتری.

اگر قصد دارید تا در توسعه هسته سیستم عامل اندروید مشارکت داشته باشید و یا توضیع اندروید خود را بسازید نیازمند تسلط بر زبان های برنامه نویسی سطح پایین دارید.

- زبان C زبان اصلی برای توسعه هسته لینوکس و بسیاری از اجزای حیاتی سیستم عامل است.

- زبان C++ : برای توسعه برخی از بخش‌های اندروید مانند style="text-align: right;"کتابخانه‌های استاندارد , فریمورک‌ها، درایور ها و... استفاده می‌شود.

- زبان Assembly : برای بهینه‌سازی کد در بخش‌هایی که عملکرد بسیار حیاتی است و منابع سخت افزاری محدود است.

- آشنایی با معماری ARM: اکثر دستگاه‌های اندرویدی از پردازنده‌های ARM استفاده می‌کنند، بنابراین آشنایی با معماری این پردازنده‌ها بسیار مهم است.

 

محیط طراحی و توسعه اپلیکیشن موبایل

یکی دیگر از مواردی که استفاده از آن بسیار اهمیت دارد محیطی برای پیاده سازی و توسعه اپلیکیشن موبایل است ، یکی از محبوبترین محیط ها برای اینکار android studio است که به شما ایجاد پیاده سازی نرم افزارهای اندرویدی را میدهد ، شما با استفاده از محیط های توسعه اپلیکیشن موبایل میتوانید اپلیکیشن های خود را به صورت کامل توسعه بدهید ، برنامه نویسی را در همان محیط داشته باشید و حتی یک دمو از اپلیکیشن خود مشاهده کنید.

 نتیجه گیری درباره پیاده سازی اپلیکیشن موبایل

با انتخاب درست و تسلط بر یکی از زبان های برنامه نویسی متناسب با پروژه خود و دنبال کردن مراحل توسعه نرم افزار برای تلفن های همراه میتوانید اولین اپلیکیشن موبایل خود را بسازید و ایده های خود را مانند اپلیکیشن های موبایل خود به واقعیت تبدیل کنید.
اپلیکیشن هایی که روی موبایل شما هستند و شما در روزمرگی خود از آنها استفاده میکنید در ابتداع یک ایده بودند و شامل ساعت ها تلاش و زحمت های یک شخص یا یک تیم هستند.
که در این راه با چالش های زیادی رو به رو شدند و با تلاش و تمرین تمام چالش های خودشون رو پشت سر گذاشتند و نا امید نشدند.
 
وبسایت کندو | مرجع آموزش برنامه نویسی
نویسنده : تیم نویسندگی و تولید محتوای کندو

این مقاله به صورت کامل توسط تیم تولید محتوای کندو نوشته شده است ، تمامی محتواهای مقالات نوشته شده در وبسایت کندو از تجربیات چندین ساله اعضای تیم و یا نتیجه تحقیق های چند روزه است تا شما خوانندگان محترم بهترین تجربه را از مقالات وبسایت کندو داشته باشید

0 پسندیده
اشتراک گذاری