
زبان برنامه نویسی بازی های برتر جهان در سال 2025
محبوبترین بازیهای کامپیوتری جهان و زبانهای برنامهنویسی آنها در سال 2025
بازیسازی یکی از مهمترین و محبوبترین حوزههای برنامهنویسی محسوب میشود که سالانه هزاران علاقهمند به این فضا را وارد دنیای برنامهنویسی میکند. بدون شک، با محبوبیت بالایی که دنیای بازیسازی دارد، آشنایی با زبانهای برنامهنویسی برترین بازیهای جهان میتواند برای شما علاقهمندان به برنامهنویسی و بازیسازی جذابیت بالایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم لیستی از 10 بازی محبوب جهان را به شما معرفی کنیم و بررسی کنیم که هرکدام با چه زبانهای برنامهنویسی ساخته شدهاند.
بازیسازی چیست و چرا محبوبیت بالایی دارد؟
بازیسازی تخصصی است که شما با استفاده از آن میتوانید بازیهای کامپیوتری خلق کنید. بدون شک، تا الان حداقل یکبار سمت بازیهای کامپیوتری رفتهاید یا آنها را دیدهاید. در دنیای بازیسازی تلاش میشود تا با ایجاد داستان، جلوههای گرافیکی، محیط گرافیکی جذاب و ... یک بازی کامپیوتری خلق شود تا افراد بتوانند با بازی کردن بیشترین لذت و بهترین تجربه را از آن بازی به دست بیاورند.
در دنیای بازیسازی تفاوتی ندارد شما برای کدام پلتفرم بازی خلق میکنید. ممکن است بازی شما برای گوشیهای موبایل باشد یا انحصاری برای کامپیوترهای خانگی و حتی کنسولهای بازی، اما نکته پراهمیتی که وجود دارد این است که در فضای خلق بازیهای کامپیوتری و بازیسازی تنها سواد بالا در برنامهنویسی اهمیت ندارد بلکه باید موارد بسیار زیادی همچون داستاننویسی زیبا، پیادهسازی محیط جذاب، موسیقی و افکتهای صوتی و ... مورد توجه قرار بگیرد. پس حالا میدانید شما تنها با یادگیری بازیسازی نمیتوانید تبدیل به یک بازیساز حرفهای و خوب شوید.
تاریخچه بازیسازی
تاریخچه خلق اولین بازی کامپیوتری به سال 1957 برمیگردد، زمانی که ویلیام هگنباتوم، که یک فیزیکدان بود، تصمیم گرفت تا بر روی سریهای اولیه کامپیوترهای جهان یک بازی دو نفره ساده بسازد. هرچند که اولین بازی کامپیوتری جهان در سال 1947 خلق شد اما آغاز دنیای بازیسازی با ویلیام هگنباتوم بود که باعث شد این ذهنیت ایجاد شود که میتوان در دنیای کامپیوترها بازیهای کامپیوتری خلق کرد. هرچند که در آن دوره کامپیوترها به شکل امروزی نبودند و امکان پردازشهای گرافیکی بسیار بالا را نداشتند، اما این آغاز یک جرقهای بود که صنعت بازیسازی امروز را شکل داد.
صنعت بازیسازی در دهه 60 و 70 میلادی آغاز شد، زمانی که چند جوان که دانشجوی MIT بودند تصمیم گرفتند یک بازی کامپیوتری بسازند که نتیجه آن شد بازی Spacewar!. این آغاز صنعت بازیسازی در جهان بود و همین موضوع باعث شد امروزه کمپانیهای محبوب بازیسازی در سراسر جهان همچون راکستار، نینتندو، کپکام و ... به فعالیت بپردازند.
محبوبترین شرکتهای بازیسازی جهان
-
راکستار گیمز (Rockstar Games) - سازنده سری GTA و Red Dead Redemption
-
یوبیسافت (Ubisoft) - سازنده سری Assassin’s Creed و Far Cry
-
الکترونیک آرتز (EA Games) - سازنده سری FIFA و Battlefield
-
اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard) - سازنده سری Call of Duty و World of Warcraft
-
نینتندو (Nintendo) - سازنده Super Mario و Zelda
-
سونی اینتراکتیو (Sony Interactive Entertainment) - سازنده سری The Last of Us و God of War
-
کپکام (Capcom) - سازنده سری Resident Evil و Street Fighter
10 بازی محبوب جهان و زبانهای برنامهنویسی آنها
1. GTA V – زبان برنامهنویسی: C++، C#، Python
GTA V یکی از پرفروشترین بازیهای تاریخ است که توسط راکستار گیمز توسعه داده شده است. این بازی در موتور RAGE ساخته شده که بیشتر بر پایه زبان C++ نوشته شده است. همچنین در توسعه ابزارهای مرتبط از C# و Python استفاده شده است.
2. The Witcher 3 – زبان برنامهنویسی: C++
بازی The Witcher 3 توسط استودیو CD Projekt Red توسعه داده شده و بر روی موتور REDengine 3 اجرا میشود. این موتور با زبان C++ توسعه یافته است.
3. Cyberpunk 2077 – زبان برنامهنویسی: C++، C#
این بازی نیز مانند ویچر توسط CD Projekt Red ساخته شده و بر روی نسخه بهبودیافته موتور REDengine توسعه یافته است.
4. Call of Duty: Modern Warfare – زبان برنامهنویسی: C++، Lua
سری Call of Duty از موتور IW Engine استفاده میکند که در آن زبان C++ نقش اساسی دارد. همچنین از Lua برای اسکریپتنویسی بهره گرفته شده است.
5. Minecraft – زبان برنامهنویسی: Java، C++
Minecraft ابتدا به زبان Java نوشته شد، اما نسخههای جدید آن برای کنسول و موبایل با C++ بازنویسی شدهاند.
6. Fortnite – زبان برنامهنویسی: C++، Blueprints (Visual Scripting)
بازی Fortnite با موتور Unreal Engine توسعه یافته که پایه آن زبان C++ است. همچنین از سیستم اسکریپتنویسی بصری Blueprints نیز استفاده شده است.
7. Red Dead Redemption 2 – زبان برنامهنویسی: C++، C#
این بازی همانند GTA V در موتور RAGE ساخته شده و بیشتر از زبان C++ بهره میبرد.
8. God of War – زبان برنامهنویسی: C++، Python
بازی God of War بر روی موتور Santa Monica’s Proprietary Engine ساخته شده که هسته آن به زبان C++ نوشته شده است.
9. Assassin’s Creed Valhalla – زبان برنامهنویسی: C++، Python، Lua
یوبیسافت در ساخت سری Assassin’s Creed از موتور AnvilNext استفاده کرده که هسته آن با C++ توسعه یافته است.
10. The Legend of Zelda: Breath of the Wild – زبان برنامهنویسی: C++
نینتندو این بازی را با موتور اختصاصی خود توسعه داده که بر پایه C++ است.
نتیجهگیری
انتخاب زبان برنامهنویسی در بازیسازی بستگی به موتور گرافیکی و نیازهای پروژه دارد. بیشتر بازیهای بزرگ از C++ استفاده میکنند، اما زبانهایی مانند C#، Python، Lua و Java نیز نقش مهمی در توسعه بازیهای مختلف ایفا میکنند. اگر علاقهمند به بازیسازی هستید، یادگیری C++ و C# میتواند شروع بسیار خوبی باشد!

این مقاله به صورت کامل توسط تیم تولید محتوای کندو نوشته شده است ، تمامی محتواهای مقالات نوشته شده در وبسایت کندو از تجربیات چندین ساله اعضای تیم و یا نتیجه تحقیق های چند روزه است تا شما خوانندگان محترم بهترین تجربه را از مقالات وبسایت کندو داشته باشید